Vistas de página en total

lunes, 9 de noviembre de 2015

Reflexió sobre els "Jocs d'Invasió"

El passat divendres dia 6 de novembre a la classe vam posar en pràctica els jocs d'invasió a través del joc dels "10 passes". Un joc senzill en el que els jugadors de l'equip per a fer un punt han de realitzar 10 passes entre ells. Les variants que s'introduiren foren diferents tipus de balons, les dimensions del terreny de joc i la finalitat última després de fer els 1o passes.

Vam començar la classe amb un baló xicotet, pesat i per tant difícil d'interceptar. L'espai era tot el camp i això i les condicions del baló feien que l'equip més tècnic dominara l'altre, que no arribava mai a interceptar el baló.

A continuació es canvià el baló i passarem a jugar en un més gran. Aquest fet ocasionà que els passes foren de més prop, més segurs, sinó eren molt més fàcils d'interceptar. Els jugadors de cada equip s'adonarem que per a fer amb facilitat els 10 passes hi havia que fer-los en curt molt ràpidament sense donar opció al rival a interceptar-los. Al poc de temps hi hagué un descans per a parlar entre els equips les tàctiques i a mi em tocà escoltar. El més interessant que digueren fou:

- En defensa: cobrir per altura
-En atac: obrir-se i dificultar la interceptació amb el propi cos. També parlen de passar-se el baló ràpidament per a alcançar els 10 passes amb més facilitat.
  
--> 1a VARIANT: no es pot tornar la bola al que ens la passa

Espai: meitat de la pista. Aquest fet dificulta l'atac. Els jugadors es donen compte que ara quan u la passa a un altre no cal cobrir al primer ja que no se li pot tornar la bola. Açò facilita la defensa i fa que els passes hagen de ser més ràpids. Els espais són menors i es torna un joc més tàctic encara i una cosa a destacar en atac és la formació de triangles per a fer passes ràpids.

--> 2a VARIANT: llançar el con de l'equip contrari

Espai: meitat de la pista. Al realitzar els 10 passes hi ha que llançar el con dels rivals per a sumar un punt. Se nota més la precissió en els passes. Els alumnes prenen conciència que és important no perdre la possessió. Intenten no pedre la possessió i quan hi hagen espai tirar. Problemes: Alguns fan de "perro guardián" per a tapar el con.

--> 3a VARIANT: zona prohibida

Espai: meitat de la pista. El joc és igual que en la variant 2 però ara s'introdueix una zona prohibida al voltant dels cons per a evitar que algú es quede de "perro guardián". S'incrementen ara molt les ajudes en defensa i en atac el baló s'ha de moure ràpidament per a buscar un tir franc i tombar el con.

-ALBERT CHÀFER ANTOLÍ-


No hay comentarios: